Wandelen en fietsen

De provincie Zuid-Holland heeft een aantrekkelijke leefomgeving en werkt daar ook bewust aan, met hun partners zorgen ze natuur, landbouw, water, landschap, recreatie en cultureel erfgoed. Specifieker hebben we het natuurlijk over de regio Zuid-Hollandse eilanden. Deze regio is uitermate geschikt om een mooie wandel- en/of fietsroute te maken. Zorg wel dat je een paar goede stappers aan hebt, want als je eenmaal bent begonnenwil je niet meer stoppen met wandelen! Een hippe stapper die van velen favoriet is is de adidas superstar, bekijk hem hier. De regio Zuid-Hollandse eilanden bestaat uit de eilanden Voorne Putten (zie vorig artikel) en Goeree Overflakkee. Op de eilanden zijn veel gezellige stadjes te vinden, zowel landinwaarts als aan de kust. Meer richting de kust kun je fietsen in de duinen en extra mooi is op Goeree Overflakkee een fietsroute ontwikkeld die langs de vele molens en alle havenkanalen van het eiland leidt.

 

Zuid-Holland is het dichtstbevolkte deel van Nederland, het is dus belangrijk dat deze factoren goed met elkaar in evenwicht zijn. In een fijn leef- en vestigingsklimaat zijn ruimte voor werken, reizen, recreëren en wonen namelijk in balans. Om dit te bereiken probeert de provincie recreatie, toerisme, cultuurhistorie, water, natuur en landschap op een slimme manier met elkaar verbinden. Veel toeristen komen dan ook af op de natuur en het prachtige landschap. Er zijn talrijke wandel- en fietsroutes.

 

Speciaal voor in dit soort gebieden zijn startpunten geplaatst waar u uw auto achter kunt laten om vanuit daar heerlijk te wandelen of te fietsen. De routes nemen je mee langs alle mooie plekken. Je kunt natuurlijk ook helemaal zelf een wandel- en/of fietsroute bepalen. Daarnaast organiseert Hans Hartmann, een echte wandelgoeroe, voor volwassenen én kinderen wandelingen: een aanrader. Qua fietstochten worden er meerdaagse fietstochten georganiseerd voor de liefhebbers, dit is avontuurlijk en erg leuk. Kies uit wat bij jou past.

 

Je zult er ongetwijfeld van genieten, geloof ons maar!

Post Author: VVV