Zo maak je de beste vakantiefoto’s!

Op vakantie is het ontzettend leuk om foto’s te maken. Zo leg je herinneringen vast en kun je ze delen met familie en vrienden. Mail je foto’s in de vorm van een eps bestand (zodat hij met elk besturingssysteem te openen is) of stuur de foto’s ouderwets via de post, bekijk de posttarieven hier. Toch kan het moeilijk zijn om een perfecte vakantie foto te maken. Ik bedoel, we proberen het allemaal wel, maar vaak is het resultaat ietwat teleurstellend. Je moet precies het juiste moment vastleggen, met de juiste sfeer. De foto’s moeten natuurlijk scherp zijn en ook niet te vergeten: iedereen moet z’n ogen open hebben. Al met al vergt dit best wat skills. In dit artikel zullen we je een handje op weg helpen!

Mooie plekken

Het is ten eerste belangrijk om mooie plekken uit te zoeken. Denk daarbij aan monumenten, prachtige uitzichten, mooie landschappen etc. Veel van deze plaatsen zijn toeristisch, het is daarom een aanrader om aan locals te vragen naar must-see places. Leg hier desnoods de extra kilometers voor af, deze plekken zorgen namelijk voor de mooiste plaatjes.

Tijdstip

Het tijdstip kan ook het verschil maken: qua lichtinval en drukte. De zon heeft zijn mooiste uren aan het begin en aan het eind van de dag. Daarnaast is het héél vroeg vaak rustig waardoor je geen last hebt van ongewenste personen op je vakantiefoto. Ga dus zo vroeg mogelijk uit de veren!

Let op de achtergrond

Een rommelige achtergrond zorgt (vanzelfsprekend) voor een minder mooie foto. Let er op wat er zich achter een persoon of een gebouw bevindt, zodat dingen niet in elkaar overlopen. Ook zorg een origineel standpunt voor een mooie vakantiefoto, let daarbij vooral op de compositie.

Neem de tijd

Neem volledige tijd voor het maken van de foto’s en maak er liever te veel dan te weinig. Zo is de kans het grootst dat er wat bruikbaars tussen zit.

Succes met het schieten van je vakantie kiekjes!

Post Author: VVV